16 may 2012

CIÈNCIA A LA CIUTAT

CREACIÓ. 'SCIENCE OF THE CITY' A ARTS SANTA MÒNICA
La ciutat és l'espai que explora 'Science of the city'. L'exposició neix de mig centenar de vídeos que descobreixen fenòmens científics en l'entorn urbà.

La ciència a la ciutat

Dimarts, 15 de maig del 2012
BLANCA ESPACIO
BARCELONA
Tot va començar amb un concurs que va organitzar l'empresa La Mandarina de Newton. S'havia de fer un vídeo de dos minuts sobre la ciència a la ciutat. L'objectiu era descobrir la quantitat de fenòmens científics que poden observar-se sense sortir de la metròpoli. La convocatòria va ser un èxit. Mig centenar de cintes de llocs tan dispars com Nova York, Singapur, França, Aragó i Barcelona. Una matèria primera de la qual ha nascut l'exposició Science of the city, que acull el centre Arts Santa Mònica fins dissabte que ve.

El concurs proposava tres categories diferents. Es podia presentar una troballa, un experiment o una pregunta. El resultat és realment interessant i es pot veure en una projecció en bucle que obre la mostra. Hi ha vídeos que descobreixen que hi ha fòssils autèntics en el paviment urbà, que es pot veure un eclipsi lunar des de Montjuïc, que la ciutat de Filadèlfia estalviaria molta energia si pintés les teulades de blanc. Hi ha cintes que experimenten la llei de Newton al metro, compten els cotxes que circulen amb una sola persona i troben espècimens de petita fauna urbana. I peces que es pregunten ¿què provoca que una bici mantingui l'equilibri?, ¿es pot fer electricitat amb el soroll?, ¿com es pot trobar l'arc iris a la ciutat?, ¿per què el cel és de vegades blau i de vegades vermell? Entre les cintes en destaquen dues realitzades per un grup de joves reclusos de Barcelona. Una experimenta amb el so a diferents llocs. Una altra mostra com les ones electromagnètiques envaeixen la nostra vida.

L'exposició pròpiament dita presenta nou obres realitzades per artistes del grup Imarte, de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Són peces de formats dispars que s'inspiren en un o diversos dels vídeos del concurs i que projecten una mirada creativa sobre líquens, ADN, àtoms, matèria, llums i reconeixement de patrons.

Enllaç a la notícia: Clica aquí

Altres webs relacionades:
Videos relacionats

Fòssils al mobiliari urbà

Fósiles urbanos





No hay comentarios:

Publicar un comentario