5 sept 2011

Conferència - Química i conservació del passat: els fòssils



La Tafonomia és la disciplina paleontològica que estudia els processos de fossilització i la formació dels jaciments fòssils. En aquests processos i en la formació dels jaciments són importants els mecanismes d'alteració tafonòmica, controlats principalment per canvis químics, físics i biològics. Conèixer algunes reaccions químiques ens ajuda a entendre com s'han format els fòssils.

Andrés Santos ha treballat al Dept. de Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I de Castelló i a l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i ha dirigit diverses excavacions a la Comunitat Valenciana i a Catalunya. Actualment dirigeix l’Escuela Taller de Restauración Paleontológica IV, des d’on, entre d’altres, col·labora en l’organització d’exposicions, cursos, tallers i simposis.

Ha publicat articles científics en revistes nacionals i internacionals sobre jaciments fòssils, com els d'Almenara-Casablanca, Orce, Dmanisi i els jaciments de dinosaures de la comarca dels Ports (Castelló). A més, és co-autor de llibres, articles i altres materials de divulgació científica, dirigits a un públic general i col·labora amb revistes com Nostra Terra i National Geographic Kids. També ha comissariat diferents exposicions geològiques i paleontològiques com "Dinosauria", "Ana un Jaciment viu" o "Dinosaures, llangardaixos terriblement grans".

El principal objectiu de l’Escuela Taller de Restauración Paleontológica IV del Departamento de Educación, Universidad, Cultura y Deporte del Gobierno de Aragón és el de formar un grup de professionals especialitzat en la intervenció del patrimoni paleontològic de manera que els permeti accedir amb facilitat al mercat de treball o puguin constituir la seva pròpia empresa.

A l'escola es preparen fòssils procedents de les excavacions paleontològiques autoritzades per la Dirección General de Patrimonio Cultural d'Aragó, així com rentar, triar i muntar microfòssils i elaborar motlles i rèpliques d'invertebrats, vertebrats i de jaciments amb petjades de dinosaure d'Aragó.
 
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (nMactec)



Títol: Química i conservació del passat: els fòssils
Conferenciant: Andrés Santos - ETRP IV
Dia: Dimecres, 5 d'octubre de 2011
Hora: 19:00 hores
Lloc: Auditori Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Adreça: Rambla d'Egara, 270 - 08221 Terrassa
Informació general: 937 368 966 
Correu electrònic: info.mnactec@gencat.cat
Web: http://www.mnactec.cat/
Inscripció prèvia: Cliqueu aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario