14 oct 2011

EXPOMINER 2011


Descobreix els tresors de la natura


Pedres precioses, minerals, meteorits, fòssils ... De l'11 al 13 de novembre Expominer et mostra els tresors millor guardats de la naturalesa al palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Una vegada més, el saló ofereix l'entorn ideal per intercanviar, comprar i vendre peces úniques.
 
En la seva 33a edició, Expominer reunirà en un mateix lloc a col·leccionistes, inversors, experts, aficionats i curiosos disposats a descobrir autèntiques meravelles naturals. 

Activitats previstes

El primer europeu de la història

El president d'Expominer, el paleontòleg Eudald Carbonell, ens presentarà en una conferència a l'Homo Antecessor, el primer europeu de la història, a través de la mandíbula descoberta a la Sima de l'Elefant d'Atapuerca.

Espai Viu la Geologia
  
Com es produeixen els terratrèmols? De què està fet el material amb què es construeixen les nostres casa, el ciment? Aquestes són algunes de les preguntes que trobaran resposta en l'espai dissenyat per aprendre sobre Geologia d'una manera divertida i totalment interactiva. Podreu trobar exposicions, simuladors, tallers i jocs multimèdia.
  
Organitzat per: Facultat de Geologia, Universitat de Barcelona

La fotografia i els minerals
  
Les diferents tècniques fotogràfiques et permetran conèixer totes les cares d'un mateix mineral. Et convidem a aprendre els secrets de la fotografia de minerals, fòssils, gemmes i joies a través de diversos tallers ia gaudir d'exposicions fotogràfiques.

A més, es realitzaran projeccions temàtiques sobre mineralogia amb imatges i filmacions. 
  • Exposició fotogràfica "Els cristalls d'or de Veneçuela"
  • Demostració de macrofotografia
  • Taller de Microscòpia
  • Taller de fotomicrografia i fotomicrografia a través de microscopi
La inscripció als tallers és oberta al públic però les places són limitades.
 
Organitzat per: Grup Mineralògic Català
 
 
Després de les petjades dels dinosaures
 
Si vols saber què és un dinosaure, com treballen els paleontòlegs per trobar les seves restes i aprendre com eren i com vivien, ho descobriràs en els tallers sobre dinosaures. A més, un taller infantil mostrarà als més petits tots els secrets amagats en les petjades dels dinosaures així com una col·lecció d'autèntics fòssils.
 
Organitzat per: Museu dels Dinosaures de Coll de Nargó.
 
 
Concurs de dibuix escolar
 
Els alumnes de Primària i Secundària de Catalunya poden participar en una nova edició del Concurs de Dibuix d'Expominer, sota el títol "L'Univers i els minerals".
 
 
 
IMPORTANT - CANVI D'UBICACIÓ
 
Expominer 2011 estarà situat al Palau 1 del recinte firal de Montjuic, tocant a plaça Espanya.

Mapa de Montjuïc




No hay comentarios:

Publicar un comentario